https://jafinco.nl/uw-pensioenadviseur-mag-nu-echt-aan-de-bak/_391_n__29_NL_83_____
NOPD KIVID RPA
Herenstraat 30 - 1211 CC Hilversum - T 06 - 53 67 83 74
16 augustus 2018
Beste pensioenuitvoerder: `U steelt als de raven`
beste-pensioenuitvoerder-u-steelt-als-de-raven
8 maart 2017
Uw pensioenadviseur mag nu echt aan de bak!

Op 7 maart 2017 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB). Dit betekent dat de directeur grootaandeelhouder (DGA) die zijn pensioen binnen zijn eigen BV opbouwt vanaf 1 juli 2017 hiermee dient te stoppen. Pensioenopbouw in de eigen BV (ooit een gewild fiscaal speeltje van de accountant) is te ingewikkeld geworden. Voor de wetgever, de adviseur maar zeker voor het lijdend voorwerp zelf: de pensioengerechtigde. Reden voor de wetgever om er maar meteen een dikke streep door te zetten.  

De nieuwe wet biedt de DGA 3 opties:

  1. De opbouw van uw pensioenaanspraken eindigt uiterlijk 1 juli 2017 en de opgebouwde aanspraken blijven op basis van de huidige fiscale wetgeving in de BV. Jaarlijks dient de reservering actuarieel vastgesteld te worden en uw vermogen in de BV blijft omklemd waardoor toekomstige dividenduitkeringen niet of nauwelijks mogelijk zijn;
  2. De huidige fiscale waarde van de pensioenvoorziening wordt omgezet in een OudeDagsVerplichting (ODV). Deze ODV blijft op de balans en wordt jaarlijks verhoogd met het U-rendement. Vanaf de pensioendatum wordt de ODV omgezet in een 20-jarige uitkering. Bij ingang voor de AOW leeftijd is de duur van de uitkering 20 jaar + aantal jaren voor AOW leeftijd;
  3. De pensioenvoorziening wordt afgekocht. In combinatie met een aantrekkelijke korting en zonder fiscale boete heeft de DGA de mogelijkheid om de pensioenvoorziening in een keer af te kopen. Dit resulteert in een eenmalige belastingbetaling en een netto uitkering in privé. Dat geld kan vervolgens weer terug naar de BV (Box 1 of Box 2) of worden belegd in Box 3.

Een onderzoek in 2015 door de Universiteit van Tilburg toont aan dat bijna 70% van de huidige DGA's met pensioen in de eigen BV (totaal zo'n 180.000 - 200.000) aan pensioenopbouw wil blijven doen indien pensioen in de eigen BV wordt afgeschaft. Dat geeft maar weer eens aan dat we (gelukkig) steeds meer nadenken over onze oude dag. Reden temeer om de bovenstaande mogelijkheden in een persoonlijke financiele planning door te laten rekenen.  Alle DGA's met pensioen in de BV moeten doordrongen zijn van het feit dat hun (en van hun partner) oudedagsvoorziening stopt c.q. verdwijnt. Er blijft absoluut ruimte om in de toekomst voorzieningen te treffen!

Hoogste tijd om alles goed in beeld te krijgen en de juiste keuze te maken. Wacht niet te lang. Het is zo 1 juli 2017!

20 februari 2015
Het nieuwe pensioenstelsel
het-nieuwe-pensioenstelsel
14 januari 2014
Het Pensioenakkoord is een feit! De oer Hollandse kaasschaafmethode levert 3 miljard aan bezuinigingen op.....
het-pensioenakkoord-is-een-feit
31 oktober 2013
Pensioencommunicatie 2.0! Actieve rol van werkgevers doorslaggevend bij toename pensioenbewustzijn werknemers
pensioencommunicatie-2-0
19 september 2013
Om de crisis op te lossen is een `Big Bang in Pensioenland` nodig!
om-de-crisis-op-te-lossen-is-een-big-bang-in-pensioenland-nodig
4 september 2013
Hoezo pensioenleeftijd? Ik werk of ik ben dood! Deze gevleugelde uitspraak is afkomstig van een goeie vriend die toevallig ook werkzaam is in de financiƫle dienstverlening. Waarom moet ik rekening houden met een pensioenleeftijd? Ik regel dat zelf wel.....
hoezo-pensioenleeftijd-ik-werk-of-ik-ben-dood
19 augustus 2013
De economie hapert, de overheid weet niet meer waar te bezuinigen, de triple A status komt in het geding, het consumentenvertrouwen is historisch laag kortom het wordt tijd voor een rigoureuze ingreep!
hoogste-tijd-voor-an-offer-you-can-t-refuse-van-de-overheid

Wie is Rene Jansen?

Rene JansenRené Jansen
Financieel Consultant

Kantoor 06 - 53 67 83 74
Mobiel 06 - 53 67 83 74
renejansen@jafinco.nl

In 1987 begonnen en in de jaren daarna ruime ervaring opgedaan bij diverse verzekeraars, banken en advieskantoren. In 2003 gestart met een eigen adviesbureau: Jansen Financial Consultancy. De expertise beslaat de drie financiële terreinen: financieel advies, hypotheekadvies en pensioenadvies. Vanaf 2012 in het bezit van de vergunning Wft Pensioenen.

 

Herenstraat 30 - 1211 CC Hilversum - T 06 - 53 67 83 74| Privacyverklaring