https://jafinco.nl/hoezo-pensioenleeftijd-ik-werk-of-ik-ben-dood/_391_n__29_NL_72_____
NOPD KIVID RPA
Herenstraat 30 - 1211 CC Hilversum - T 06 - 53 67 83 74
4 mei 2022
Pensioenakkoord. Wat betekent dat voor u als werkgever?
pensioenakkoord-wat-betekent-dat-voor-u-als-werkgever
10 februari 2021
Don`t mention de Wet Toekomst Pensioenen!
don-t-mention-de-wet-toekomst-pensioenen
20 februari 2015
Het nieuwe pensioenstelsel
het-nieuwe-pensioenstelsel
14 januari 2014
Het Pensioenakkoord is een feit! De oer Hollandse kaasschaafmethode levert 3 miljard aan bezuinigingen op.....
het-pensioenakkoord-is-een-feit
31 oktober 2013
Pensioencommunicatie 2.0! Actieve rol van werkgevers doorslaggevend bij toename pensioenbewustzijn werknemers
pensioencommunicatie-2-0
19 september 2013
Om de crisis op te lossen is een `Big Bang in Pensioenland` nodig!
om-de-crisis-op-te-lossen-is-een-big-bang-in-pensioenland-nodig
4 september 2013
Hoezo pensioenleeftijd? Ik werk of ik ben dood! Deze gevleugelde uitspraak is afkomstig van een goeie vriend die toevallig ook werkzaam is in de financiƫle dienstverlening. Waarom moet ik rekening houden met een pensioenleeftijd? Ik regel dat zelf wel.....

Hoezo pensioenleeftijd? Ik werk of ik ben dood! Een prachtige uitspraak die elke politicus als muziek in de oren moet klinken. Na de lezing van Mark Rutte van maandag 2 september weten we weer wat meer. De overheid trekt zich steeds verder terug, de verzorgingsstaat wordt kleiner en gericht op de echte hulpbehoevenden en hiervoor in de plaats komt de doe-het-zelf burger. En dat laatste biedt eindelijk perspectief. Als ik aan een doe-het-zelf burger denk dan zie ik iemand voor mij die de beschikking heeft over alle middelen om goed te functioneren. En dan kom ik toch weer terug bij mijn column van 19 augustus waarin ik pleit voor het vrijgeven van pensioenkapitaal om een hypotheekschuld af te lossen. Door menig econoom wordt dit plan terzijde geschoven verwijzend naar het Amerikaanse model van pensioensparen en tussentijds lenen van je pensioenpot om een woning te financieren. Maar ik wil helemaal niet lenen. Ik wil kunnen beschikken over MIJN pensioenkapitaal. Wanneer ik dat wil. Zonder buitensporige boetes. En als het probleem voor de overheid het gemis aan toekomstige belastingheffing is dan ben ik zelfs bereid om een vaste inhouding van bijvoorbeeld 25% te betalen. Een doe-het-zelf burger moet kunnen beschikken over zijn goed gevulde gereedschapskist en goed personeel (adviseurs) Geen half werk. Stop dus met betuttelen....! 

Waarom je toekomstig inkomen (pensioen) verlagen om je huidige schuld (hypotheek) af te lossen. De redenen heb ik eerder verwoord. Onzin? Draai het eens om. We gaan een jaartje of 10-15 terug in de tijd. Banken stonden in de rij om je "toekomstige waardestijging" te kapitaliseren en je alle ruimte te geven om extra lening op te nemen. Daar kon je vervolgens mee gaan beleggen om zodoende je pensioen te verhogen. Alleen maar winnaars.....Het resultaat is bekend. Mensen zonder of een hele kleine hypotheek en een laag (alleen AOW) inkomen konden destijds hun huis opeten. Geen probleem, je huis is een pinautomaat. Hier is je pasje, laat de centen maar rollen! Nu, 2013, is daar niets meer van over. Allerlei betuttelende regeltjes zorgen ervoor dat lenen voor ouderen met veel overwaarde in het huis en een laag inkomen niet meer kan. Terwijl van de 400 miljard overwaarde in Nederland 72% in handen is van 50-plussers. Steenrijk en geen cent te makken!   

En als de overheid zich dan terugtrekt, wordt het dan niet de hoogste tijd dat we bijvoorbeeld de "verplichte" deelname aan pensioenregelingen ondergebracht bij verouderde en niet communicatief ingestelde pensioenfondsen en verzekeraars ter discussie stellen (inclusief een overgangsperiode). Wordt het dan niet eens tijd dat ik zelf bepaal wanneer ik met pensioen ga? Natuurlijk is een werknemer die op zijn 20ste begint met een zwaar beroep op zijn 60ste klaar. Logisch en voor mij geen probleem. We hebben in Nederland echter heel veel beroepen waarbij een absolute pensioenleeftijd ongewenst is. We zullen met z'n allen langer gaan doorwerken maar dan wel volgens de regeltjes van onze overheid?  Als doe-het-zelfer bepaal ik dat nog altijd zelf! Beste Mark, gast, ik werk of ik ben dood!

19 augustus 2013
De economie hapert, de overheid weet niet meer waar te bezuinigen, de triple A status komt in het geding, het consumentenvertrouwen is historisch laag kortom het wordt tijd voor een rigoureuze ingreep!
hoogste-tijd-voor-an-offer-you-can-t-refuse-van-de-overheid

Wie is Rene Jansen?

Rene JansenRené Jansen
Financieel Consultant


Mobiel 06 - 53 67 83 74
renejansen@jafinco.nl

Geboren in 1963 en in 1987 begonnen in de financiele branche. De jaren daarna ruime ervaring opgedaan bij diverse verzekeraars, banken en advieskantoren. In 2003 gestart met een eigen adviesbureau:Jansen Financial Consultancy. De dienstverlening beslaat drie terreinen: integrale financiële planning, hypotheekadvies en pensioenadvies, zowel collectief als individueel. 

 

Herenstraat 30 - 1211 CC Hilversum - T 06 - 53 67 83 74| Privacyverklaring